Wednesday 20th of January 2021


news menu leftnews menu right

Miks za liječenje MS-a

Prijava za biltenHTML format?

Baner

Login FormaO MS-u Život sa MS-om Intimni život
INTIMNI ŽIVOT PDF Štampa El. pošta

 

    Seksualnost i intimnost su važne komponente zdravog i zadovoljnog života, zato seksualnost ne mora nestati iz života parova kod kojih jedan od partnera ima MS. Umjesto toga, partneri mogu pronaći zadovoljavajući pristup intimnosti koji nadilazi barijere.
    MS utiče na seksualnost direktno i indirektno. Ukoliko lezije oštećuju djelove mozga koji su važni u procesiranju informacija važnih za seksualnu želju i ponašanje, dolazi i do poremećaja seksualne želje.
    Mnoge osobe oboljele od MS nakon dijagnoze prolaze kroz teška emotivna i psihička razdoblja. Često se oboljeli osjećeju manje vrijednim i neprivlačnim za partnera. Razgovor o problemima kao i traženje rješenja,  može produbiti osjećej bliskosti kod oba partnera, ali takođe može stvoriti i barijere.
    Socijalni život je veoma važan za samopouzdanje i pozitivan stav svakog pojedinca. Za samopouzdanje osobe bitno je i kakvu ona ima sliku o svom fizičkom izgledu. MS nije razlog da se treba prestati brinuti o sebi. Takođe je važno ostati fizički aktivan i posvetiti se stvarima koje vas vesele.
    Ako postoji problem u seksualnosti osoba koja boluje od MS mora započeti razgovor na tu temu sa svojim ljekarom da bi zajednički došli do rješenja istog, jer osoba oboljela od MS je seksualno biće i pored dijagnoze.

 

Video o MS-u

Reklamno Mjesto

Anketa

Da li Vam se sviđa sajt ?
 Copyrigh 2013 - Udruženje MS-a Crne Gore. Sva prava zadrzana. Powered by Igor M
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter